Gratis verzending vanaf €60,-

LinFit-Vitaal

WAT GAAN WE DOEN:

Wij, Linda Karregat tezamen met Dans & Training Inge Leeflang in opdracht van en in samenwerking met CBW Edam-Volendam begeleiden de jeugd vanaf 12 jaar, hun ouders of ouderen tot 80 jaar met alle takken van sport en tevens voeding. Dit met name in geval van overgewicht of moeite/tegenzin om te gaan sporten. Aan de hand van hun verhaal of achtergrond worden deze ingedeeld in de meest geschikte groep. Het sporten gebeurt dan o.b.v. het eerste ‘kunnen’. Het betreft dus basistrainingen voor latere intensievere trainingen. Deze trainingen worden begeleid door Linda Karregat.


Extra programma’s voor de ouders én kinderen:

We kunnen de ouders eventueel óók begeleiden m.b.t. voeding voor hun kinderen én om hun in contact te brengen met andere ouders, met dezelfde kinderproblematiek. Tevens kunnen deze ouders ook in een kleine, aparte groep met elkaar gaan sporten. Stimulering in de breedte en diepte, dus. Wij noemen dit ouder en kind training.

DUS KORT SAMEN GEVAT: 

 • Het CBW Edam-Volendam verzorgt basistrainingen voor SMALL GROUP KIDS EN SMALL GROUP ADULT
 • Deze groepen bestaan uit minimaal 10 tot 15 personen
 • Soorten sport of bewegingsoefeningen: ZUMBA, STREETDANCE, STEPS, CARDIO, POWERHOUR, BBB, AEROBICS, PILATES EN POWERYOGA
 • Door het aanbod, dat wij bieden leren ze eigenlijk alle takken van sport
 • Insteek: zo willen we iedereen laten voelen hoe het is om in groepsverband te sporten. En dat laatste vinden we het belangrijkste, in groepsverband met plezier en vooral veel LOL maken.

HOE GAAN WE DAT DOEN?

Capaciteitsinschatting en sociale omgang & stimulering

We ontmoeten elkaar. Dus de ouders en de kids. Dat doen wij groepsgewijs. Dus we kijken naar het type kind, wat kunnen ze wel en wat ze wel of niet kunnen of durven. Ze krijgen voedingsadviezen op maat, gebaseerd op betaalbaar en zeer laagdrempelige (supermarkt)gezonde voeding. Voor elk budget een kans. 


Ter stimulering communiceren de deelnemers in een What’sApp-Groep om te tonen wat men eet middels maaltijdfoto’s. Deze info zou dan (netjes) gecorrigeerd kunnen worden binnen de groep, op basis van positieve, constructieve input. 


Er wordt ook samen eten gemaakt en geproefd, in geval de jongeren en/of de ouders het moeilijk vinden om anders te gaan koken. Dit doen we naar aanleiding van de vraagstukken die er zijn. Ook dit binnen de haalbaarheid van het eigen gezinsbudget.


Meten = weten. Als basis voor een fitte toekomst

We gaan ook wegen en meten een zogenaamde 0 meting, en dat kan apart of samen(in overleg, i.v.m. de privacy): 
– Gewicht
– BMI
– Vet in de buik, vet om de spieren, status en groei van de spieren 
– Afstemming van het dagelijks aantal te eten calorieën 
Bovenstaande wordt direct gecommuniceerd persoonlijk of via app-berichten.
– BLOED: bloeddruk, cholesterol, glucose HBA1c, triglyceride en eventueel ook meerdere testen, echter eerst in overleg met de ouders en uiteraard huisarts, praktijkondersteuner of via de specialist. Deze testen worden vergoed door de zorgverzekering i.g.v. een aanvullende verzekering. 

Ook werken wij samen met 3 diëtistes, om zoveel mogelijk iedereen te helpen. En als dat noodzakelijk is i.v.m. medicatie. Dus alles in overleg.


Omschrijf in maximaal 50 woorden het project. Wees creatief. 

Wat wil het project realiseren/ oplossen/ toevoegen/ verbeteren

asis. Een fundament geven aan kinderen voor een gezonde toekomst middels bewegen en voeding
chtergrond als vertrekpunt. Tevens start voor latere trainingen, om verder te komen.
terker. Meer evenwicht, kracht en vitaliteit door de combinatie van trainingen en voeding.
ntegraal. Op basis van metingen en i.s.m. professionals
amen. Mogelijkheid voor de ouders om mee te doen. Prachtige wisselwerking. 


DOEL: een STIMULERINGSPROGRAMMA en ‘HELEN’ 
HET TRAJECT/PROJECT HEEFT ALS DOEL OM DE BETREFFENDE JEUGD ‘OVER DE DREMPEL TE HALEN’ EN BESEF TE LATEN GROEIEN. DAT ZIJ  EN HUN OUDERS ZULLEN INZIEN WAT GOEDE VOEDING MET JE LICHAAM DOET EN WAT BEWEGING MET HET LICHAAM EN GEEST DOET. HET LATEN VOELEN. LETTERLIJK, MAAR VOORAL LOL MAKEN EN LEKKER SPORTEN OP ELK NIVEAU. EN DAT ALLES OP EEN LAAGDREMPELIGE MANIER OM HIERAAN DEEL TE KUNNEN NEMEN. 

ONS DOEL IS: 

DIABETES VROEGTIJDIG DE KOP INDRUKKEN.

OBESITAS (OVERGEWICHT) TEGENGAAN OF ONDER CONTROLE KRIJGEN.

BLOEDDRUK , HART EN VAAT ZIEKTES AANPAKKEN IN EEN VROEG STADIUM

BEWUSTWORDING VAN HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING EN BEWEGING.


HEAL ! :

H erkennen – dat je te weinig beweegt of verkeerd eet 

E rkennen – dat dit niet goed voor je is 

A ccepteren – dat ‘t voorheen zo was, maar vanaf nu niet meer  (andere mindset) 

osgaan – met verantwoord sporten en gezond eten

Belemmeringen 
Bepaalde kinderen hebben een weerstand tegen sporten. Anderen eten slecht. Dat kan komen door o.a. de verhouding ‘nature-nurture’ of afkomst(allochtonen). Om die ‘weerzin’ en het gebrek aan kennis te doorbreken is veel voorlichting nodig. 

Welke resultaten worden verwacht van het project

Besef te laten groeien en te leren. Sterker worden; zowel fysiek als mentaal. Ervaren hoe lekker sporten is. Deze basis is de opstap naar meer intensieve trainingen of een überhaupt gezond leven. 

Letterlijk “lekker in je vel” te zitten

Testimonial:

Ik ben een vrouw van 53 jaar en in 2010 is bij mij beginnende Diabetes Type 2 geconstateerd. Ik ben vorig jaar doorverwezen vanuit de huisartsenpraktijk naar een internist en slikte tot vorig jaar zomer het maximum aan medicatie. Begin september 2019 was mijn Hb1ac waarde 72. Het advies van de internist was insuline spuiten. Hier zag ik tegen op. Ik ben samen met een diëtiste van het ziekenhuis naar mijn eetpatroon gaan kijken, en heb in overleg met haar hierin kleine aanpassingen gemaakt. Het belangrijkste punt was dat ik een paar keer per week matig intensief moest gaan sporten, naast het lopen/fietsen dat ik al deed. Daarom was ik op zoek naar een sport die bij mij past. 

Vanaf 1 oktober 2019 heb ik via de “small group” onder de enthousiaste/fanatieke leiding van Linda Karregat mijn sport gevonden en volg 3 lessen per week. Het sporten in combinatie met voedingsadviezen van Linda heeft ertoe geleid dat mijn Hb1ac waarde begin december 2019 reeds gezakt was naar 55. Daarnaast stond ook mijn cholesterolgehalte er beter voor en mocht ik de medicatie hiervoor halveren. Doordat de Hb1ac waarde zo was gedaald, heeft de internist geconcludeerd dat spuiten van insuline niet nodig is. In januari 2020 ben ik met een 2e sessie “small group” lessen gestart om de puntjes op de i te zetten. Begin maart had ik last van hypo’s en in overleg met de huisartsenpraktijk ben ik daarom gestopt met 1 van de 3 soorten medicatie.

Ik ben heel erg tevreden en blij met dit resultaat. En voel mij een stuk gezonder en fitter. Daarom ben Linda ontzettend dankbaar dat ze mij, als niet sportfanaat, toch heeft weten te motiveren om te gaan en blijven sporten.

Groeten,

Margareth 

Testimonial

Onze dochter heeft het nodige meegemaakt (onder andere door een vechtscheiding met de nodige ruzies)en had dan ook een enorm negatief beeld van haarzelf. Ze heeft de nodige therapeuten doorlopen, maar die drongen niet goed tot haar door om gezonder te gaan eten en verantwoord te sporten. Met als gevolg dat ze een huismus werd en niet meer naar buiten durfde en daardoor ook angstaanvallen had vanaf haar 12 jaar.

Ze moest aan de medicatie(anti  depressie medicijnen) en ook kreeg ze zware tekorten. Gemeten door de specialist.

Ijzer gehalte zeer laag. Vitamine D heel laag en haar  B12 was te laag. Dit resulteerde in opname en uit huis plaatsing. Want de angstaanvallen werden alleen maar erger.

Doordat we Linda Karregat al goed kende was het voor ons niet zo’n grote drempel om te vragen of Linda ons kon helpen. Dus proberen om te gaan bewegen en anders en gezonder te gaan eten. Eerst moesten we gewoon thuis afspreken. Alles uitleggen, wat oefeningen mee en wat voedingsadviezen. En stap voor stap leren hoe ze dat moest doen. 

Iedere dag een foto op de watss app. Want op deze manier werd ze wat meer bewuster en ze moest een weekschema bijhouden van wat ze allemaal eet en dronk.

Haar gewicht was 84 kilo 15 jaar oud

En nu is de laatste meting geweest 77 kilo ( na 6 maanden)

Lengte is 1.70 

En nu komt het mooiste van het verhaal. Ze heeft een beter zelfbeeld, want ze is slanker en voelt d’r enorm fit en ze wandelt nu elke dag 45 minuten buiten( terwijl ze dat hiervoor niet durfde) En het is een vrolijke meid geworden van 16 jaar oud. En is zelfs lid geworden van de sportschool. Samen met haar vader traint ze nu elke week. (cardio)

Groeten van een hele blije Pa….

Naam bij Linda bekend…mochten jullie vragen hebben.

De vaardigheden van trainers qua zowel leermeesterschap als sociale omgang met de deelnemers. 


Ter info: Linda Karregat-De Boer : 30 jaar ervaring in alle aangeboden sportonderdelen, A.A.L.O.-geschoold, aangevuld met tientallen extra opleidingen m.b.t. sporten en bewegen. Recentelijk hoge orthomoleculaire opleiding gevolgd t.b.t. gezonde voeding en supplementen. En veel samenwerkt met vele professionals. Zoals Diëtistes , praktijkondersteuners.
Het ruime aanbod van ‘Dans en Training Inge Leeflang’ die onder het CBW Edam – Volendam valt. Sluit aan bij de vele mogelijkheden, die dans en sport bieden als actieve vorm van vrijetijdsbesteding. Hetgeen prima past in het huidig tijdsbeeld als ondersteuning van een gezonde leefstijl voor kinderen, jeugd en volwassenen. 
Onder de overall begeleiding van Linda en tezamen met ‘Dans en Training Inge Leeflang’ kunnen jong en oud dus bij het CBW terecht. Het team staat garant voor lessen op niveau. Alle dansvormen komen aan bod binnen de lessen, en de verscheidenheid tijdens de kracht en conditietrainingen is enorm. In totaal zijn er dus 20 gediplomeerde docenten – allen specialisten in hun vakgebied. Door voortdurend bijscholen blijven ze op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Dus een doorstroming qua keuze aan sporten is een mogelijkheid.

Zijn er nog andere randvoorwaarden
Draagvlak. De bereidheid van de ouders om hun kinderen en (hopelijk) zichzelf hiervoor op te geven.

Wat zijn de opbrengsten van het project

 • Energieker, beter in het vel zittend
 • Beter presteren op school
 • Zelfverzekerd en gemotiveerd
 • Nieuwe vrienden/sociale omgeving
 • Samen sporten (met de ouders en kids)
 • Goede voorlichting qua voeding
 • Teambuilding, vanuit de constellatie kind-ouders 
 • Samen(desnoods het hele gezin) afvallen, ouder en kind trainen.(zonder de ouders kunnen we niet.) en ze vallen minimaal 20 tot 25% af…dus dat is winst.
 • Kortom de kids komen uit hun schulp en gaan samen op weg naar een gezonde leefstijl met vrienden en familie.
 • DIABETES VROEGTIJDIG DE KOP INDRUKKEN.
 • OBESITAS (OVERGEWICHT) TEGENGAAN OF ONDER CONTROLE KRIJGEN.
 • BLOEDDRUK , HART EN VAAT ZIEKTES AANPAKKEN IN EEN VROEG STADIUM
 • BEWUSTWORDING VAN HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING EN BEWEGING.

Wat zijn de kosten van het project

2 tot 3 x trainen voedingsadviezen en wegen en meten. 24 uurs begeleiding van 3 maanden tot 6 maanden tot 1 jaar met verlenging mogelijk. 

Groepen van 10 personen leeftijd 12 tot 16 jaar (het liefst dezelfde leeftijd samen) 150 euro p.p. per 3 maanden. 

Bij verlenging na 3 maanden 50 euro korting.

Groepen van 10 tot 15 personen leeftijd 16 tot….. 200 euro per 3 maanden .

Wegen en meten 4x in de 3 maanden. 35 euro p.p. per keer. Hier zit ook voedingsadviezen bij en 2x een lezing over gezonde voeding. En 24 uurs begeleiding via watss app.

Excl.  de bloedtest. Maar die bieden we aan voor 27,50 p.p. (vergoeding aanvullende verzekering)  En anders vragen we aan de huisarts  of praktijkondersteuners , diëtistes om de bloedmeting te laten doen. Meten is weten is ons motto.

Zijn er veel klachten. Dan via de professionals .

De copie metingen van de huisarts mag ook meegenomen worden (in overleg en met toestemming van de ouders)

Wanneer moet het project starten en wat is de doorlooptijd

Zo snel mogelijk. Goede start is net voor de vakantie of net erna. Maar wij trainen het hele jaar door

En nu hebben we corona, dus gaan we gewoon meteen starten.

Nu weten we allemaal hoe belangrijk het is om je gezondheid op nummer 1 te zetten.

Realistische planningen hebben meer kans van slagen om uitgevoerd te worden

3 maanden minimaal tot 12 maanden maximaal. Ze kunnen doorstromen in de andere groepen om verder te gaan. Als er genoeg animo is dan creëren we nieuwe groepen met hun leeftijdgenootjes en of de groep waar ze al mee sporten. Dus een mooie doorstroming om door te gaan met sporten.

Volg ons voor de laatste updates en recepten